Cursurile de vară „Icon Arts – Roma”, Ediţia a III-a, 2 – 9 august 2015

IConArts 2015„Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România – UCIMR, Exces Music şi Accademia di Romania continuă seria de cursuri de vară „Icon Arts – Roma”, în perioada    2 – 9 august 2015.

În completarea secţiunii de muzică de cameră, susţinută de violoncelistul Adrian Mantu (membru al cvartetului ConTempo/RTE Irlanda), a III-a ediţie organizează, pentru a doua oară, masterclass-ul de fotografie, coordonat de artiştii Mihai Benea (Bucureşti) şi Sebastian Marcovici (Sibiu)

Cursurile se vor încheia cu un  Concert de Gală al studenţilor de la masterclass-ul de muzică de cameră în seara zilei de
Vineri, 7 august 2015, la ora 20.00, în sala de concerte a Accademia di Romania. 

Vor interpreta: 
Iulian Ochescu, Dionne Tims, Cvartetul Solartis 
(Sabin Penea, Laura Zecheru, Ana Maria Marian, Andrei Niţescu), 

cu participarea extraordinară a artiştilor
Adrian Mantu (violoncel,
membru al cvartetului ConTempo / RTE Irlanda)
şi
Annemarie CONDACSE (soprană, profesor la Universitatea de Stat din Oklahoma)

Cu acest prilej va avea loc în portic o expoziţie cu lucrările participanţilor la cursul de fotografie. 

Intrarea liberă 

Mai multe informaţii găsiţi la adresa:

http://www.iconarts.ro/en/icon-arts-academy/icon-arts-rome-academy/

Academia ICon Arts – Roma este un proiect desprins din Festivalul şi Academia „ICon Arts” Sibiu, primul eveniment independent românesc de amploare dedicat artelor contemporane, ce reuneşte anual peste 150 de artişti muzicieni, dansatori şi fotografi din întreaga lume.

De-a lungul timpului proiectul „ICon Arts”a atras personalităţi de la instituţii prestigioase din ţară, dar şi din Franţa (Theatre National de Criée), Marea Britanie (Royal Academy of Music din Londra, Conservatorul din Birmingham), Spania (Filarmonica din Madrid), China (Conservatorul din Beijing), SUA (Boston University).

Adrian Mantu a absolvit cursurile de specializare ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Studiile sale au continuat la Banff Centre for the Arts din Canada, Accademia Chigiana din Siena, Royal Academy of Music din Londra, Escuela Superior de Musica Reina Sophia din Madrid şi la  Academia Europeana de Muzică din Aix-en-Provence, studiind cu Ştefan Popov, Zara Nelsova, Radu Aldulescu, Lawrence Lesser şi Marin Cazacu. A studiat şi lucrat în numeroase masterclass-uri de ansambluri de corzi cu membri ai cvartetelor Amadeus, Alban Berg, Hagen, Tokyo şi Emerson. Violoncelistul român stabilit în Irlanda este apreciat atât ca şi solist cât şi ca membru al cvartetului ConTempo.

In perioada 23 iulie – 1 august 2015, Adrian Mantu a fost prezent la Sibiu, unde, alături de colegii săi din cvartetul RTE ConTempo, a fost sărbătorit în cadrul Festivalului ”ICon Arts Celebrates ConTempo!”, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de activitate muzicală camerală.

Mihai Benea este recunoscut în egală măsura pentru fotografie documentară cât şi pentru peisagistică, portret sau fotojurnalism. Benea a fost fotograf de presă din 2004 până în 2010, lucrând pentru trusturile Ringier Romania şi Adevărul Holding. Fotografiile sale au apărut în următoarele publicaţii: Capital, Forbes, Unica, Bolero, OK, Adevărul, Libertatea, Click TV. Din anul 2011 s-a lansat ca freelancer colaborând cu o multitudine de instituţii, organizaţii, agenţii de publicitate şi companii.

Sebastian Marcovici este unul dintre cei mai apreciaţi fotojurnalişti din România. Fotograf din 2008, Sebastian Marcovici a obţinut în numai doi ani de activitate prima distincţie naţională. În 2010, Asociaţia Artiştilor Fotografi din România i-a decernat premiul „Fotografia anului” la secţiunea jurnalism sportiv. În 2011 câştigă cea mai importantă distincţie acordată de AAFR, Medalia de Aur a Salonului Naţional şi Medalia de Aur de către FIAP (Fédération Internationale de l’Art Photographique) şi locul I la secţiunea fotojurnalism la Salonul Naţional „Fotograful Anului”.  Sebastian Marcovici este fotograf oficial al unora dintre cele mai importante evenimente culturale şi sportive din ţară.

Soprana Anné-Marie Condacse a fost artist rezident în cadrul Filarmonicii Naționale George Enescu și a performat ca solist invitat pentru Opera Națională Română, Teatrul de Operetă Ion Dacian, Teatrul Liric Oradea, Filarmonica din Cairo, Woodlands Symphony și Moores Opera Center. A susținut numeroase recitaluri și concerte în Statele Unite, România, Franța, Germania, Egipt, Siria și Mexic, apărând, de asemenea, în diverse programe  difuzate de Televiziunea Română și Radioul Național. A obținut un Doctorat în Muzică pentru Interpretare Vocală, cu specializare în Pedagogie Muzicală și Canto (Moores School of Music – Universitatea Houston) și un Masterat în Interpretare Vocală (Shepherd School of Music – Rice University). In calitate de bursier Fulbright, a colaborat cu catedra de canto de la Conservatorul Național din Cairo (Academia de Arte) și ca artist invitat la Universitarea Americană din Cairo. In cadrul Universității de Stat din Oklahoma, Annemarie Condacse a predat Canto, Dicție, Literatură muzicală vocală, Aprecierea Muzicii, Opera în literatură precum și seminarul de operă, studenții săi înregistrând constant succese în programe muzicale la nivel național și internațional.

Biroul de presă,

Accademia di Romania