Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a prezentat principalele direcţii de acţiuni ale PSD pe termen scurt şi mediu

Trebuie gândit un nou proiect politic pentru societate – afirmă preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea. El a prezentat, ieri, într-o conferinţă de presă, principalele direcţii de acţiuni ale PSD pe termen scurt şi mediu.

Reporter: Cătălin Purcaru – Redefinirea conceptului de PSD, dar şi implemnetarea unor proiecte importante cum ar fi descentralizarea şi regionalizarea fac parte din strategia pe termen scurt şi mediu propusă de preşedintele interimar al social-democraţilor Liviu Dragnea. În acest sens este nevoie de un nou climat politic bazat pe dialog şi construcţie atât între partide cât şi între principalele instituţii ale statului: parlament, preşedinţie, guvern – afirmă Liviu Dragnea. În cadrul noului concept, agenda publică a PSD va trebui să răspundă preocuprărilor şi cerinţelor societăţii, ca atare inclusiv miniştrii PSD vor comunica public pe teme de interes şi vor colabora mai eficient cu structurile şi grupurile parlamentare ale partidului, susţine Liviu Dragnea. El a mai anunţat înfiinţarea unui departament de resurse umane în PSD, ca element de îmbunătăţire a activităţii şi calităţii partidului.

Liviu Dragnea: Atunci când partidul va fi pus în situaţia, oricând, să susţină într-o funcţie indiferent la ce nivel un membru de partid, să aibă garanţia că-l alege pe cel mai bun pentru ca odată acea funcţie ocupată să aibă performanţe.
Reporter: Liviu Dragnea susţine în continuare necesitatea descentralizării şi regionalizării României. Pentru stabilirea unui calendar al acţiunilor de implementare a acestui proiect este nevoie de un dialog concret între toate forţele politice din România – afirmă liderul PSD. Liviu Dragnea îşi exprimă speranţa că şi preşedintele României, Klaus Iohannis, continuă să sprijine proiectul de descentralizare şi regionalizare.

Realizator: Liviu Dragnea a vorbit şi despre ordonanţa privind creşterea, de la 1 august, a salariilor demnitarilor. El a spus că va propune respingerea ei în parlament dacă nu mai este asumată de nimeni, în condiţiile în care a constatat că actul normativ nu mai este susţinut de cei care l-au promovat şi l-au adoptat.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 31 iulie