Locuitorii din Araira au împodobit întreaga localitate cu flori cu ocazia sărbătorii Fecioarei Carmen

Locuitorii din Araira, localitate din Municipiul Zamora, Statul Miranda, au realizat tradiționalul Covor de Flori, în onoarea Fecioarei Carmen, o sărbătoare culturală care datează din anul 1992 și are ca scop omagierea patroanei spirituale a localității. Cu această ocazie, locuitării comunității și alți colaboratori țes un covor imens de flori, la care adaugă și semințe, grâu, frunze, fotografii, jucării, fructe, timbre și alte elemente care servesc pentru a aduce jertfă Fecioarei pentru ajutorul trimis în urma rugăciunilor și rostesc noi rugăminți.

images1După elaborarea pieselor, acestea sunt expuse pentru vizitatorii din întreaga țară, pe parcursul întregii dimineți, iar manifestarea se încheie printr-o procesiune în care imaginea fecioarei Carmecita, cum este numită de către locuitori, traversează toate covoarele. Tradiția, parte a Patrimoniului Cultural al localității din 2006, a luat ființă la sfârșitul secolului al XIX-lea când primii italieni au ajuns în Araira, teferi în urma unei furtuni pe mare. Acest lucru a fost posibil prin rugăciunile lor îndreptate către Fecioara Carmen, căreia i-au promis să îi construiască o capelă, în onoarea sa în localiatea unde vor ajunge.

images2Înainte de anii 90, sărbătoarea consta în dăruirea de fructe, printre care cele mai cunoscute erau mandarinele de Araira, și să plimbe icoana patroanei spirituale pe piedestale decorate. Mai apoi, părintele Humberto Delgado a căzut de acord cu Societatea Femeilor Doamnei Noastre Carmen pentru introducerea covoarelor de flori în cadrul sărbătorii.