Procurorii cercetează condiţiile în care s-a produs accidentul aviatic de ieri, de pe raza comunei brăilene Stăncuţa

Procurorii cercetează condiţiile în care s-a produs accidentul aviatic de ieri, de pe raza comunei brăilene Stăncuţa, în urma căruia pilotul a murit, iar mecanicul de bord a fost rănit. Cei doi se aflau la bordul unui aeroplan care stropea cu substanţe erbicide o plantaţie de orez. Procurorul general-adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, Virgil Luparu, a explicat în ce stadiu se află ancheta.

Virgil Luparu: În cauză, s-a început o urmărire penală cu privire la faptă, în legătură cu infracţiunea de vătămare corporală din culpă şi nerespectarea îndatoririlor personalului aviatic, verificând toate aspectele vizând procedura de desfăşurare a decolării, a cadrului legal în care avionul respectiv îşi desfăşoară misiunea pe raza comunei Stăncuţa. Persoana vătămată a relatat faptul că în timp ce ei se aflau în aer a intrat într-un viraj necontrolat, datorită vântului, care, ulterior, a condus la prăbuşirea aeronavei.

Realizator: Potrivit reporterului Radio România Actualităţi, Maria Mândiţă, epava aeroplanului prăbuşit a fost transportat astăzi la Bucureşti, unde specialiştii Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile vor stabili dacă accidentul s-a produs dintr-o eroare umană sau din cauza unei defecţiuni tehnice a aparatului.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 2 august