Medicii fac eforturi să îi salveze pe pacienţii ucraineni grav răniţi

Mai mulţi dintre turiştii ucrainieni răniţi în accidentul de autocar din timpul nopţii sunt în stare foarte gravă şi medicii fac eforturi să-i salveze.  Potrivit informaţiilor disponibile la acest moment, în autocar se aflau 53 de persoane, două au murit pe loc, iar zeci de răniţi au fost aduşi la spitalele din Bucureşti. 11 adulţi şi doi copii au fost repartizaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Medicul Cristian Pandrea a dat, cu puţin timp în urmă detalii despre starea pacienţilor.

Cristian Pandrea: Mai mulţi dintre ei au necesitat intervenţii chirurgicale. Doi  dintre aceşti pacienţi, doi adulţi de sex masculin, sunt în stare mai gravă, au leziuni mai importante şi primesc măsuri de terapie intensivă. Unul dintre pacienţii de care vorbeam, în stare mai gravă, a suferit un traumatism cranio-cerebral şi o amputaţie la nivelul membrului superior. Există un contact permanent cu personalul Consulatului ucrainean la Bucureşti.

Realizator: Patru dintre turişti au fost răniţi mai uşor şi au fost deja externaţi, iar unul dintre copii a fost mutat la spitalul Grigore Alexandrescu, mai spune doctorul Pandrea. Autocarul s-a răsturnat în jurul orei două noaptea, în afara autostrăzii A2, după ce şoferul ar fi adormit la volan. Turiştii ucraineni se întorceau din vacanţă de la mare, cel mai probabil din Bulgaria. La această oră circulaţia pe Autostrada Soarelui a fost reluată, după aproape şase ore în care traficul a fost deviat.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 august