Anunt donare sange!

donare-de-sangeCentrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanta si  Primaria Corbu  organizeaza  sambata  22.08.2015  intre  orele 8.30-13.30  o actiune de donare de sange.

Sunt  asteptate toate persoanele  sanatoase  din  localitatea Corbu  si localitatile invecinate care doresc sa ii ajute pe pacientii care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sange persoane cu varsta cuprinsa  intre 18-65 de ani,cu greutatea peste 50 kg,care nu au suferit de hepatita,TBC,sifilis ,ulcer,epilepsie, diabet zaharat, boli de inima .

Persoanele  peste 50 de ani sunt  rugate sa aduca de la medicul de familie o adeverinta din care sa reiasa ca nu sunt  in evidenta cu boli de inima sau neurologice.

Cu doua zile inainte  de donare este interzis consumul de bauturi alcoolice!

In ziua donarii se recomanda  un mic dejun usor si minim  500 ml lichide.

Persoanele care efectueaza o donare completa (450 ml sange) beneficiaza la cerere de:

-7 tichete de masa pentru produse alimentare.

-o zi libera la locul de munca, in ziua donarii, in cazul donatorilor salariati, o zi scutire de la frecventa in ziua donarii in cazul elevilor, studentilor si militarilor.

 -decontarea cheltuielilor de transport in comun in ziua donarii intre localitatea de domiciliu / resedinta inscrisa in actul de identitate si localitatea unde se efectueaza donarea de sange.

Va asteptam sambata  22.08.2015  la sediul  Caminului  Cultural, din localitatea Corbu cu un act de  identitate valabil, intre orele 8.30-13.30.

Sangele este un dar ce nu poate fi inlocuit!

Este nevoie  de mai multi donatori!

Cheama-ti  si prietenii!

Multumim  anticipat  celor care vor contribui la salvarea de vieti omenesti!