Cristian Gațu la 70 ani – o viata dedicata handbalului!

Dublu campion mondial, Cristian Gatu implineste azi respectabila varsta de 70 ani, din care peste jumatate de secol in handbal! La initiativa Narcisei Lecusanu, a lui Marius Iliuta si a mai multor prieteni din lumea handbalului, Romfilatelia a marcat ziua de nastere a legendarului Cristian Gatu cu un plic filatetic personalizat.gatu1

Interviu Narcisa Lecusanu, vicecampioana mondiala handbal

Martor pe viu la majoritatea momentelor importante din cariera marelui handbalist, Cristian Topescu i-a urat acestuia La Multi Ani intr-un stil caracteristic. Celebrul jurnalist si-a laudat chiar amicul pentru calitatile de comentator TV.

Interviu Cristian Topescu

Prietenul si colegul din perioada junioratului, Gheorghe Goran l-a caracterizat pe magicianul semicercului ca pe un personaj mereu pus pe sotii. Acesta a rememorat un episod hazliu din perioada unui turneu petrecut impreuna in Germania.

Interviu Gheorghe Goran

Ajuns la 87 ani, reputatul tehnician Nicolae Nedef (7 titluri mondiale) a tinut sa isi laude fostul elev pentru calitatile sportive si pe cele umane. Cei doi au castigat impreuna doua titluri mondiale in 1970 si 1974.

gatu2Carte de vizita:

Data si locul nasterii: 20 august 1945, Bucuresti

Campion mondial in 1970 (Franta) si 1974 (RDG)

Bronz la CM 1967 (Suedia)

Bronz la Jocurile Olimpice 1972 (Munchen)

Argint la Jocurile Olimpice 1976 (Montreal)

Cupa Campionilor Europeni cu Steaua în 1977

Selectionat de doua ori in echipa lumii

Presedinte al FR Handbal 1996-2014

Fost comandant al Clubului al Armatei Steaua

Fost vicepresedinte al COSR