Impactul despăgubirilor în cazul Societăţii Astra Asigurări

Impactul despăgubirilor în cazul Societăţii Astra Asigurări, calculat de Autoritatea de Supraveghere Financiară este de 700 de milioane de lei, iar Fondul de Garantare a Asiguraţilor are aproape 1 miliard de lei, a declarat astăzi preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu. Acesta consideră că majoritatea clienţilor se încadrează în plafonul de despăgubire în valoare de 450.000 lei de la Fondul de Garantare, la care un asigurat are dreptul.

Mişu Negriţoiu, preşedintele Autorităţii: Principala preocupare a ASF în perioada următoare va fi protejarea intereselor clienţilor societăţii Astra în strânsă cooperare cu Fondul de Garantare şi menţinerea stabilităţii sistemului de asigurări. Pe baza evaluării mai multor scenarii, Consiliul ASF a constatat că Fondul are capacitatea şi resursele de a acoperi cererile de despăgubire din partea asiguraţilor, conform legislaţiei în vigoare.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a cerut intrarea în faliment a Societăţii Astra Asigurări, care se afla în administrare specială, şi a retras autorizaţia de funcţionare a companiei.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 august

* * *

Autoritatea de Supraveghere Financiară a cerut intrarea în faliment a societăţii Astra Asigurări

Autoritatea de Supraveghere Financiară a cerut intrarea în faliment a societăţii Astra Asigurări, după ce i-a retras acesteia autorizaţia de funcţionare.

Mişu Negriţoiu, preşedintele Autorităţii: Consiliul ASF a adoptat următoarele decizii: – unu: închiderea procedurii de redresare financiară Societăţii Astra, potrivit Legii 503; revocarea şi încetarea atribuţiilor de administrator special al KPMG Advisory; trei: retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii Astra Asigurări şi patru: constată starea de insolvenţă a Societăţii Astra şi solicită intrarea în procedura de faliment.

ASF deschisese procedura de redresare financiară prin administrare specială a Societăţii Astra în februarie anul trecut şi a numit o firmă de consultanţă în calitate de administrator special. Compania Astra Asigurări este deţinută de două societăţi controlate de omul de afaceri Dan Adamescu.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 august