Institutul Cultural Român Budapesta sărbătoreşte la Micherechi „ Ziua Limbii Române”

Pentru a marca „Ziua Limbii Române”, Institutul Cultural Român Budapesta organizează un spectacol de teatru pentru elevii de la Şcoala generală românească din Micherechi,  marţi, 8 septembrie 2015.

Actorii Alexandru Stama, Răzvan Daniel Marina, Bianca Cristiana Hedeş şi Veronica Violeta Căliman vor susţine spectacolul „Cei trei purceluşi”, o adaptare de Mirela Retegan după celebra povestire pentru copii. Acesta va fi urmat de o întâlnire pe scenă cu personajul „Fetiţa Zurli”, care va continua interacţiunea cu micii spectatori.

Începând din anul 2013, pentru a puncta importanţa „Zilei Limbii Române”, Institutul Cultural Român Budapesta a prezentat elevilor Şcolii generale din Micherechi (Ungaria) spectacole interactive de teatru în limba română. În anul 2013 Giorgiana Elena Popan, actriţă a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad a dus „Magia cuvântului” pe scena de la Micherechi, iar în 2014 actriţa Ioana Ginghină, de la Teatrul „Ion Creangă” din Bucureşti i-a încântat pe tinerii spectatori cu povestiri pline de mişcare, voie bună şi culoare.

Programul din acest an va fi susţinut de compania de teatru pentru copii „Gaşca Zurli” din Cluj, şi va fi găzduit de Casa de Cultură „Gheorghe Dulău” din Micherechi, începând de la ora 09.00.