Orchestra Romana de Tineret incepe repetitiile in sala mare de la ICR

Orchestra Romana de Tineret incepe pe 31 august 2015, de la ora 11, seria repetitiilor cu public in sala mare de la ICR. Intrarea este libera.

Presedintele ICR, Radu Boroianu, anuntase intr-o conferinta de presa in 9 iulie 2015 ca ICR va pune la dispozitia Orchestrei Romane de Tineret sala mare pentru ca tinerii muzicieni sa poata repeta.

Orchestra Romana de Tineret este formata din 100 de  muzicieni, cu varste cuprinse intre 20 și 28 de ani, și este dirijata de Cristian Mandeal.

Orchestra a sustinut concerte extraordinare in cadrul Festivalului „George Enescu“ (editiile 2011 și 2013) și va deschide editia din 2015, in cel mai prestigios ciclu de concerte „Mari orchestre ale lumii“.

De asemenea, orchestra a sustinut importante concerte la Paris, Strasbourg, Roma, Ravello și Berlin, unele realizate cu sprijinul ICR.

In anul 2008, violoncelistul Marin Cazacu, managerul Centrului National de Arta Tinerimea Romana, si dirijorul Cristian Mandeal au format prima orchestra simfonica de tineret din Romania, cu sprijinul Fundatiei „Prietenii muzicii – Serafim Antropov”.

Proiectul „Orchestra Romana de Tineret – spirit enescian si traditie europeana” a pornit din necesitatea racordarii tinerei generatii de muzicieni romani la exigentele si aspiratiile artistice europene.

In noiembrie 2011 ansamblul a devenit membru al Federatiei Europene a Orchestrelor Nationale de Tineret – EFNYO.