Orchestrele şi Corurile Radio România, invitate să evolueze la cel mai important eveniment cultural internaţional

Orchestra Nationala Radio_Foto_Virgil Oprina

Orchestrele şi Corurile Radio România sunt din nou invitate să evolueze în cel mai important eveniment cultural internaţional, organizat în ţara noastră, Festivalul „George Enescu”. De duminică şi până pe 20 septembrie, pe scenele festivalului vor urca aproximativ 2.500 de artişti străini şi 500 de români, ansamblurile Radio România evoluând alături de cele mai prestigioase orchestre simfonice din lume.
Oltea Şerban Pârâu, directoarea Centrului Cultural Media Radio România: „Concertul principal este cel din data de 2 septembrie, când la Sala Palatului, la ora 19:30, va putea fi ascultată monumentala Simfonie a VIII a celor 1.000 de Gustav Mahler. Se ascultă rar life această simfonie în România, de aceea este un eveniment repertorial deosebit. Concertul va fi condus de maestrul Cornelius Meister, iar pe scenă se vor afla atât Orchestra Naţională Radio, cât şi Orchestra de Cameră Radio, Corul Academic şi Corul de Copii Radio pe care le va susţine şi Corul Filarmonicii. În altă ordine de idei, cei care se vor afla primii pe scena Festivalului Enescu vor fi membrii Corului de Copii Radio care vor apărea în Carmina Burana, foarte populara creaţie a lui Carl Orff. De asemenea, Corul Academic Radio a fost solicitat pentru alte două concerte, pe 12 şi 13 septembrie, alături de Orchestra Operei de Stat din München. Vor cânta în Electra de Richard Strauss şi, respectiv, în poemul simfonic „Isis” de Enescu”.
Radio România este singura instituţie media care înregistrează şi transmite în direct cea mai mare parte a Festivalului Internaţional „George Enescu”. Pe frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical şi online pe siteurile şi aplicaţiile celor două posturi de radio, vor fi transmise în direct 36 de concerte.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (28 august)