Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, pe articole, noua formă a Codului Fiscal

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat pe articole noua formă a Codului Fiscal, votul final fiind aşteptat în decurs de o oră. Prezent la dezbateri, ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, a prezentat principalele modificări aduse textului, în urma reexaminării pe care şeful statului a solicitat-o Parlamentului.
Eugen Teodorovici: Au fost aduse o serie de amendamente care vizează, în principal, reducerea cotei impozitului pe dividente de la 16 la 5%, începând cu data de 1 ianuarie 2017. Plafonarea contribuţiilor de sănătate la 5 venituri medii brute pe economie, începând cu data de 1 ianuarie 2017. Începând cu 1 ianuarie 2016, construcţiile agricole sunt excluse din baza impozitabilă pentru determinarea impozitului pe construcţii, eliminarea impozitului pe construcţii începând cu 1 ianuarie 2017. Reducerea cotei de TVA de la 24 la 20 începând cu 1 ianuarie 2016 şi de la 20% la 19% începând cu 1 ianuarie 2017. Supracciza la carburanţi va fi eliminată începând cu 1 ianuarie 2017.
Potrivit redactorului RRA Angela Matei, Camera Deputaţilor este decizională în acest caz, urmând ca după votul final de astăzi, Codul Fiscal să fie trimis spre promulgare preşedintelui Klaus Iohannis.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 septembrie