„Impresii din Copilărie“ – expoziție de pictură Dorin Coltofeanu Eveniment Contemporanii în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu“

Marți, 8 septembrie 2015, la orele 19:00, în spațiul expozițional Symposium de la Biblioteca Națională a României va avea loc vernisajul expoziției personale „Impresii din Copilărie“ a pictorului Dorin Coltofeanu, eveniment organizat de Contemporanii și Institutul Cultural Român.

Expoziția cuprinde 40 de lucrări de pictură, printre care și o serie de 10 lucrări care povestesc în imagini de basm cele 10 părți ale Suitei pentru vioară și pian „Impresii din Copilărie“ de George Enescu: „Lăutarul“, „Bătrânul cerşetor“, „Pârâiaşul din fundul grădinii“, „Pasărea din colivie şi cucul din perete“, „Cântec de leagăn“, „Greierul“, „Luna prin fereastră“, „Vântul în horn“, „Furtună în noapte“, „Răsărit de soare“.

„(…) Pictura lui Dorin Coltofeanu transmite puritate, solemnitate, linişte. Din culorile diafane, aproape transparente transpuse pe pânză ia naştere o lume onirică, cu mult mister, dar guvernată de o perfectă ordine.“ – Corneliu Antim

La vernisaj vor lua cuvântul Corneliu Antim, critic de artă, și Maria Pașc, curatorul expoziției. În preambul, invitații speciali Diana Jipa (vioară) și Angelica Postu (pian) vor intepreta un fragment din lucrarea „Impresii din Copilărie“ de George Enescu.

Evenimentul expozițional „Impresii din Copilărie“ este organizat de Contemporanii și Institutul Cultural Român și face parte din Programul „Bucureștiul Creativ“, care se desfășoară în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu“. Expoziția poate fi vizitată în perioada 8 septembrie –30 septembrie 2015, de luni până vineri, între orele 9:00 și 18:00, Biblioteca Națională a României, spațiul expozițional Symposium, Bdul. Unirii nr. 22, București.