Austria va primi bani din fondul european pentru azil şi migraţie

Comisarul pentru migraţie, Dimitris Avramopulos spune că spaţiul liberei circulaţii Schengen trebuie menţinut pentru că este una dintre cele mai mari realizări ale Uniunii Europene. El a facut această declaraţie în Austria, unde a vizitat un centru de refugiaţi şi a felicitat autorităţile austriece şi pe cele germane pentu modul cum administrează fluxul de imigranţi.
Comisarul european pentru migraţie Dimitris Avramopulos a anunţat că Austria va primi peste 5 milioane de euro din fondul european pentru azil şi migraţie ca asistenţă de urgenţă. Banii vor fi folosiţi pentru primirea refugiaţilor în plus faţă de sumele alocate până în prezent. Comisarul Avramopulos a amintit că miercuri preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va anunţa o nouă repartizare a peste 120 de mii de refugiaţi care se află în statele cele mai afectate de acest fenomen, şi anume Grecia, Italia şi Ungaria. Oficialul european a explicat că pe teritoriul acestor state vor funcţiona centre de primire unde imigranţii vor fi înregistraţi şi amprentanţi. „Aceasta este o precondiţie pentru implementarea mecanismului de relocare a refugiaţilor şi de întoarcere a celor care nu primesc acest statut” a mai spus comisarul european.
Între timp, aproximativ 10 mii de imigranţi sunt aşteptaţi să sosească în Germania astăzi după ce au trecut prin Ungaria şi Austria potrivit autorităţilor locale germane din Bavaria. În acest sfârşit de săptămână 20 de mii de persoane au sosit pentru a cere azil politic.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (7 septembrie)