Papa Francisc a făcut un apel către toate comunităţile catolice din Europa să primească fiecare câte o familie de refugiaţi

Peste 13.000 de imigranţi şi refugiaţi au tranzitat pe calea ferată Austria cu destinaţia Germania, în ultimele două zile. Potrivit autorităţilor austriece, alţi aproximativ o mie de refugiaţi din Orientul Mijlociu au trecut azi dimineaţă pe jos frontiera austro-ungară. În faţa crizei, Papa Francisc a invitat toate comunităţile catolice din Europa să primească fiecare câte o familie de refugiaţi. Suveranul Pontif a anunţat că cele două parohii ale Sfântului Scaun vor găzdui două astfel de familii de refugiaţi, pentru a da un exemplu în faţa tragediei zecilor de mii de imigranţi care fug din cauza războiului şi a foametei:

Papa Francisc: Fiecare parofie, fiecare comunitate, fiecare mănăstire, fiecare sanctuar din Europa să ofere ospitalitate unei familii, începând din dioceza mea de Roma. Mă adresez fraţilor mei episcopi din Europa, adevăraţi păstori, pentru ca în diocezele lor sa susţină apelul meu, amintitnd că milostivirea este al doilea nume al iubirii. Tot ceea ce aţi făcut unuia dintre fraţi mei cei mai mici, mie mi-aţi făcut. Chiar şi cele două parohii din Vatican vor primi în aceste zile două familii de refugiaţi.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 6 septembrie