Supă cremă de linte și țelină, cu câteva îmbunătățiri

A venit toamna și e timpul să ne încălzim cu o supă cremă de legume, dar una ceva mai puțin plictisitoare – pentru cine nu se sperie de combinații inedite!

Ingredientele: DSCI2579

2 cartofi
1 țelină
800 grame linte (două cutii de conserve)
1 lingură iaurt
1 lingură cremă telemea
sare, piper, turmeric, boia dulce, scorțișoară
sos chili și sos soia
Stafide aurii, chipsuri iuți cu chili

Cartofii și țelina se curăță, se taie cubulețe și se pun la fiert într-o oală cu apă și puțină sare. Lintea din conservă se lasă între timp la scurs. Când au fiert bine legumele, se pasează cu ajutorul blenderului, împreună cu lintea. Se adaugă apa în care au fiert, până obținem o consistență cremoasă. Se amestecă apoi iaurtul și crema telemea în compoziție, se adaugă sarea și celelalte mirodenii, sosul de chili și cel de soia (după gust, depinde cât de condimentat vă place)
Putem servi supa ornată cu câteva boabe de stafide și chipsuri (cele iuți, combinate cu stafidele dulci, dau o aromă specială supei)

Poftă bună!
Daniela Sîrbu