Radio România – premiul al doilea la Ujgorod

Cea de a şaptesprezecea ediţie a Festivalului concurs „Plaiul meu natal”, destinat producţiilor de radio şi televiziune pentru minorităţile naţionale s-a încheiat recent la Ujgorod, în Ucraina.

La secţiunea radio au intrat în concurs 43 de producţii din România, Ungaria, Ucraina, Slovenia, Slovacia şi Serbia. La secţiunea tv au fost în concurs 71 de producţii din România, Ungaria, Ucraina, Slovenia, Slovacia, Austria şi Serbia.

Premiul întâi a fost acordat emisiunii „Chemarea lui Dumnezeu”, realizată la Compania regională de stat de televiziune şi radiodifuziune din Odessa. Pe locul al doilea s-a clasat emisiunea „Ruga şvabilor din Deta”, realizată de Astrid Weisz de la redacţia emisiunilor în limba germană de la Radio România Timişoara. Premiul al treilea a fost câştigat de Radio Novisad cu producţia „Căsătorie mixtă”.

Juriul a fost format din profesionişti ai radiourilor şi televiziunilor din România, Slovacia, Ucraina şi Ungaria şi profesori de jurnalism de la Universitatea din Ujgorod. La secţiunea radio, România a fost reprezentată de managerul Radio România Timişoara, Mihai Anghel.

De-a lungul timpului, Radio România a câştigat mai multe premii la Festivalul de la Ujgorod cu emisiuni realizate de reprezentanţi ai studiourilor regionale din Cluj, Constanţa, Craiova, Reşiţa, Târgu Mureş, Timişoara. Anul acesta Radio România a intrat în competiţie cu 3 producţii.