Liviu Dragnea declară că va anunţa dacă va candida sau nu la funcţia de preşedinte al PSD, când se va hotărî oficial data Congresului

Conducerea PSD va propune Comitetului Executiv Naţional de săptămâna viitoare ca pe 11 octombrie să aibă loc Congresul Extraordinar în care să fie ales noul preşedinte al partidului. Liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, a precizat astăzi că doreşte ca toţi membrii partidului să participe direct la alegerea preşedintelui, chiar dacă aceasta este o procedura dificilă.

Liviu Dragnea: Până luni, împreună cu Secretariatul general şi cu alţi colegi vom defini care este cea mai bună formă de organizare în aşa fel încât să şi respectăm prevederile din statut, dar să poată să fie puse în practică, pentru că, practic, suntem puşi în faţa unei situaţii de a organzia alegeri cu buletine de vot, cu cabine de vot. Avem această prevedere din statut, ea a fost introdusă la vremea respectivă; a mai fost amânata o dată, dar eu nu vreau să mai amânăm această prevedere. Vreau ca, într-adevăr, toţi membrii de partid să aibă posibilitatea să-si voteze preşedintele.

Realizator: Liviu Dragnea a mai spus că în momentul în care se va hotărî oficial data Congresului extraordinar el va anunţa daca va candida sau nu la funcţia de preşedinte al PSD.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 15 septembrie