Persoanele care au o poliţă de asigurare Astra au dreptul să primească despăgubiri

Persoanele care au o poliţă de asigurare Astra, societate intrată în insolvenţă, au dreptul să primească despăgubiri în situaţia în care au nevoie de acestea. 690.000 de persoane fizice au poliţe RCA încheiate la Astra înainte de retragerea licenţei de asigurare a societăţii, iar şeful direcţiei de protecţie a Consumatorilor din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară, Călin Rangu, a explicat azi în cadrul emisiunii „Probleme la zi” de la RRA ce trebuie să facă în cazul în care sunt implicaţi într-un accident.

Călin Rangu: Șoferul păgubit trebuie să depună o cerere de deschidere a dosarului de daune, la Fondul de Garantare a Asiguraților, Fondul îl programează la constatare, se realizează constatarea, Fondul urmează să instrumenteze dosarul, să analizeze daunele exact, să analizeze devizele, să intre în reparații, urmând ca, ulterior, după rămânerea definitivă a deciziei de faliment, Fondul să despăgubească păgubitul cu suma respectivă.

Realizator: Reprezentantul ASF a arătat că cererile pot fi depuse la sediul din Bucureşti al Fondului sau pe pagina de internet a instituţiei – www.fgaromania.ro. În cazul altor tipuri de asigurări, ca de exemplu cele de viaţă, tot Fondul de garantare poate lua o decizie, după analizarea fiecărui dosar în parte, însă lucrurile vor fi mai clare după clarificarea situaţiei Companiei de Asigurări la tribunal, a mai spus Călin Rangu.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 15 septembrie