Afirmaţiile fostului preşedinte Traian Băsescu cu privire la construirea unei moschei în Bucureşti vor fi luate în discuţie de CNCD

Afirmaţiile fostului preşedinte Traian Băsescu cu privire la construirea unei moschei în Bucureşti vor fi luate în discuţie, astăzi, de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Consiliul s-a autosesizat după ce fostul preşedinte Băsescu a declarat, la începutul lunii iulie, că aducerea unor studenţi musulmani în ţară reprezintă un risc la securitatea naţională.
Csaba Asztalos, preşedintele Consiliului: „Aşteptările CNCD au fost întotdeauna ca orice dezbatere publică să se desfăşoare în linii de normalitate, astfel încât să nu se creeze o atmosferă ostilă declarant umilitoare la adresa unei comunităţi sau alteia, să nu se utilizeze elemente de manipulare prin care se creează stereotipuri sau se hrănesc stereotipuri şi prejudecăţi faţă de o comunitate sau alta – foarte simplu, să nu avem discurs de o oră în comunicarea publică. Formatorii de opinie au un rol public mult mai accentuat, formeaza atitudini, opinii şi trebuie să evite unele exprimări care pot să conducă la accentuarea urii în societate, în general”.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (16 septembrie)