Daniel Constantin – Sistemul de irigaţii din România are nevoie de un miliard de euro

Sistemul de irigaţii din ţara noastră are nevoie de aproape un miliard de euro în următorii cinci ani, spune ministrul agriculturii, Daniel Constantin. O primă alocare din bugetul de stat se va face, potrivit demnitarului, anul viitor. Prezent la dezbaterile din cadrul Comisiei de agricultură, Daniel Constantin le-a cerut deputaţilor să avizeze favorabil propunerile referitoare la infrastructura aferentă.

Daniel Constantin: În paralel cu infrastructura secundară care se va reabilita prin fonduri europene să reabilităm şi infrastructura principală de irigaţii. Acum, prin această propunere legislativă vom avea un miliard de euro de la bugetul de stat. Primul an, 165 şi, după aceea, creşte bugetul cu 17% în fiecare an. Deci, până în 2020, practic contractăm toată suprafaţa – principal, secundar – şi avem infrastructura reabilitată după atâţia ani în care, din păcate, am suferit din acest punct de vedere.

Aceste propuneri care modifică legea îmbunătăţirilor funciare se află în discuţia Comisiei de agricultură din Camera Deputaţilor.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 septembrie