Strongman Champions League: Şapte probe pentru alegerea unui Hercule, la Sibiu

Se caută un nou Hercule, la Sibiu. Dacă personajul din mitologia greacă a trebuit să treacă prin 12 munci, eroii zilelor noastre, care se vor întâlni în acest weekend, în cadrul etapei din România a Strongman Champions League, vor avea de înfruntat şapte probe ce presupun forţă, echilibru şi rezistenţă. Competiția sportivă pentru a desemna cel mai puternic om de pe planetă va fi supervizată de IFSA (International Federation of Strength Athletes) și este inclusă în calendarul competițional internațional pentru anul 2015.

La concursul ce se va desfăşura în Piaţa Mare din Sibiu, în perioada 19-20 septembrie, începând cu ora 15, au confirmat prezenţa 12 atleţi, printre cei mai puternici oameni din lume, care se vor întrece în şapte probe agreate de IFSA.

În prima zi, sportivii vor avea de trecut de patru obstacole: Hercules Hold Cars, Log Lift, Truck Pull şi Wheel Flip.

Hercules Hold Cars

„Hercules Hold Cars” este o probă de rezistență. Concurenții trebuie să țină cât mai mult timp două mașini, urcate pe două rampe de 5.5 m lungime și 1 m înălțime. O mașină cântărește între 1.5 – 2 tone. Câștigătorul este concurentul care ține mașinile în suspensie cât mai mult timp.

Log lift

Sportivii trebuie să ridice deasupra capului o greutate care cântărește între 115 – 140 de kg. Câstigătorul este concurentul care repetă ridicarea de cele mai multe ori, într-o anumită limită de timp, de obicei între 70 și 90 de secunde.

Truck Pull

Truck Pull este o probă contratimp, în cadrul căreia concurenții trebuie să dea dovadă de forță trăgând un autocar cu o greutate între 14-18 tone, pe o distanță de 30 m. Câștigătorul este concurentul care termină traseul în cel mai scurt timp.

Wheel flip

Proba „wheel flip” constă în rostogolirea unui cauciuc cu o greutate de aproximativ 380-400 kg pe o distanță de 20 m. Câștigătorul este concurentul care termină traseul în cel mai scurt timp posibil.

            În ultima zi de concurs, concurenţii vor mai avea de dus la bun sfârşit alte trei probe.

Deadlift with Car

„Deadlift with Car” este o probă de viteză și forță. Concurenții trebuie să ridice o mașină de cât mai multe ori cu putință, înainte de expirarea celor 75 secunde. Mașinile se ridică din partea de spate. Câștigătorul este concurentul care face cele mai multe repetări.

Forward Hold

Concurenții trebuie să țină o greutate de 30 kg paralel cu solul, cu brațele drepte. Câștigătorul este concurentul care reușește să țină această greutate cel mai mult timp.

Frame walk

În cadrul acestei probe, sportivii trebuie să transporte un cadru metalic de care sunt atârnate greutăți totalizând 300 de kg pe un traseu de 30 de metri, într-un timp limită de 60 de secunde. Câștigă sportivul care finalizează traseul în cel mai scurt timp posibil sau, în cazul în care niciunul nu reușește să termine traseul, cel care ajunge cel mai departe.

 

Intrarea la eveniment este liberă.

 

Competiţie transmisă pe Eurosport

 

Evenimentul va avea acoperire mondială fiind înregistrat și transmis de canalul Eurosport în cadrul unei emisiuni de 52 de minute ce va fi difuzată în 89 de țări, în data de 30 octombrie.

 

Cei mai puternici oameni din lume

 

Cei 12 pretendenţi la titlul de Hercule, care vor face spectacol de forţă în Piaţa Mare, sunt: Martin Wildauer, Krszystof Radzikowski, Dainis Zageris, finlandezul Jarno Kinsela care a confirmat prezenţa în locul slovenului Matjaž Belšak, Alex Moonen, Lauri Nami, Stoyan Todorchev, Mark Jeanes, Daniel „The Rock” Gracia, Alex Arginteanu, Claudiu Holeleu-Groza şi Mutasem Srieh. După 16 etape, ce au loc în toată lumea, va fi desemnat cel mai puternic om al planetei, la finala din Kuala Lumpur, din luna noiembrie.

Mai multe detalii puteţi găsi pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/StrongmanChampionsLeagueRomania sau pe site-ul competiției: http://www.strongmancl.com

„Strongman Champions League Romania” este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu. Competiția este organizată de Asociația Eco Sport Team şi de Agenţia GreyProjects.