Concursuri cu premii pentru tineri la Noaptea Cercetatorilor, 25 septembrie 2015

Tinerii pasionati de universul stiintific si nu numai sunt invitati sa ia parte si anul acesta la concursurile organizate in cadrul unuia dintre cele mai importante evenimente anuale dedicate promovarii stiintei in randurile publicului larg, Noaptea Cercetatorilor, care va avea loc vineri, 25 septembrie.

Concursul de avioane de hartie “Micul aeromodelist” este deschis copiilor creativi de pana la 10 ani si se va desfasura in cadrul evenimentului „Noaptea Cercetatorilor 2015” pe 25 septembrie, in doua sesiuni, intre orele 16:30 si 18:30. Curajosii care isi doresc sa participe, trebuie sa se prezinte la standul organizatorilor inainte de ora de incepere a concursului si sa se inscrie prin extragerea unuia dintre cele 25 de bilete disponibile in fiecare sesiune de concurs. Toti participantii vor primi diplome si premii de participare, iar castigatorii celor doua categorii – cel mai frumos avion (avand in vedere atat aspectul plastic, functional, cat si inventivitatea constructiei) si cel mai performant (in functie de distanta parcursa la aruncare) – vor fi premiati cu produse educationale adecvate varstei, cu valoare de pana la 1000 lei.

Elevi, dar si orice alta persoana pasionata de stiinta care insa nu desfasoara activitate de cercetare pot participa la concursul de videoclipuri “Cum mi-am descoperit pasiunea pentru stiinta”   prin inscriere in una din categoriile: elevi ciclu primar (clasele I-IV), elevi ciclu gimnazial (clasele V-VIII), liceeni (clasele IX-XII) sau adulti si studenti. Acestia sunt provocati sa prezinte intr-o maniera personala in cadrul unul material video de maxim doua minute conceptia asupra modului in care stiinta a patruns in viata lui si cum i-a modificat-o. Inscrierile se vor realiza inainte de eveniment, prin incarcarea pe YouTube/Vimeo a materialului video pana la data de 17 septembrie 2015 si prin trimiterea unui e-mail la adresa noapteacercetatorilor2015 @ gmail . com .

Toti participantii si profesorii coordonatori vor primi diplome de participare la concurs, iar primii 5 participanti inscrisi pentru fiecare categorie (desemnati in ordine cronologica a trimiterii e-mailurilor la adresa de e-mail mentionata) vor fi premiati cu produse educationale. Nu in ultimul rand, castigatorii fiecarei categorii vor primi premii constand in echipamente electronice adecvate varstei, cu valoare totala de pana la 3000 lei.

Despre Noaptea Cercetatorilor 2015

Noaptea Cercetatorilor este una dintre cele mai populare initiative ale Uniunii Europene care vizeaza interactiunea publicului larg cu stiinta intr-un mod amuzant si va avea loc anul acesta vineri, 25 septembrie, in 280 de orase din Europa si nu numai .

In Romania, editia din 2015 a evenimentului ii invita pe toti cei curiosi la o calatorie in lumea fascinanta a stiintei in Alba Iulia, Arad, Barlad, Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Deva, Galati, Iasi, Oradea, Piatra Neamt, Pitesti, Sibiu, Suceava, Targu Jiu, Timisoara si Tulcea . In centrele acestor orase, cercetatori, ingineri, exploratori si inventatori se vor intalni cu publicul larg pentru a porni impreuna intr-o calatorie presarata cu experimente trasnite, activitati distrative, conferinte fascinante si concursuri.

Reunite sub sub egida Do you speak science, Facultatea de Fizica a Universitatii din Bucuresti, Institutul de Fizica Atomica, Institutul National de Fizica Laserilor Plasmei si Radiatiei, Institutul de Stiinte Spatiale si Institutul National pentru Fizica si Inginerie Nucleara Horia Hulubei isi asteapta vizitatorii cu activitati distractive si concursuri cu premii la AFI Palace Cotroceni, incepand cu ora 16:00.

Researchers4Humanity, la Noaptea Cercetatorilor 2015, inseamna curiozitate si pasiune orientate in jurul a cinci domenii: antropologie, astronomie, speologie, sport si stiintele educatiei. Va invitam sa le explorati sub indrumarea elevilor de liceu si a cercetatorilor vineri, 25 septembrie 2015, incepand cu orele 17.00 in Piata Universitatii din Bucuresti. Formal, Researchers4Humanity inseamna Asociatia Invenio, Target Active Training, Centrul de Studii Complexe si Institutul National de Cercetare in Sport.