George Simion a anunţat că se va afla în capitala Republicii Moldova pentru a participa la un marş de susţinere a Unirii cu România

 Interdicţia impusă de autorităţile moldovene cetăţeanului român George Simion, liderul platformei unioniste „Acţiunea 2012”, a fost ridicată, în urma unei decizii a Curţii de Apel din capitala Republicii Moldova.
Curtea de Apel Chişinău a decis astăzi că activistul unionist liderul Organizaţiei „Acţiunea 2012” cetăţeanul român George Simion este nevinovat. Astfel, începând  de astăzi, acesta nu mai are interdicţie de a intra pe teritoriul Republicii Moldova. George Simion a calificat decizia magistraţilor drept o victorie şi a declarat pe o reţea de socializare că va porni spre Chişinău mâine dimineaţă. George Simion a fost reţinut pe 13 mai de ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate, fiind expulzat din Republica Moldova pe motiv că ar fi organizatorul unor acţiuni ce ar atenta la securitatea statului. El a primit atunci interdicţie pentru o perioadă de 5 ani, decizie criticată de mai mulţi oficiali de la Chişinău, precum şi din România. George Simion a mai fost vizat de o interdicţie de intrare pe teritoriul Republicii Moldova în decembrie 2014, dar măsura a fost anulată în doar câteva ore.
George Simion a anunţat că se va afla mâine în capitala Republicii Moldova pentru a participa la un marş de susţinere a Unirii cu România programat la ora 17:00.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (18 septembrie)