Prima ediţie a Festivalului de Film Etno „Culese din Balcani” la Muzeul Ţăranului Român

La Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti se desfăşoară prima ediţie a Festivalului de Film Etno „Culese din Balcani”. Manifestarea, la care participă regizori, etnologi şi antropologi, îşi propune să promoveze cineaşti care realizează filme despre cultura populară.

Directoarea festivalului, Cristina Hurdubaia: Avem pe parcursul întregului festival nişte teme alese, meşteşugurile pe care de dispariţie, obiceiuri la români şi ţăranul român contemporan şi ce este foarte important, pe lângă toate filmele pe care noi le avem ataşate avem nişte oameni foarte importanţi care vin să ne vorbească în festival. Şi avem, de asemenea, regizori care vin să-şi prezinte chiar filmele în premieră. Scopul acestui festival este pe de-o parte de a promova tradiţiile pe care le avem noi în România în primul rând, urmând ca de la anul să aducem şi filme din celelalte ţări balcanice şi de a forma un public pentru acest gen de film documentar cu specific etnologic.

Realizator: Documentarele româneşti vor rula până mâine inclusiv între orele 19:00 şi 22:00, iar intrarea publicului este liberă, transmite redactorul nostru Alla Stâncaru Luncă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 19 septembrie