Angajaţii de la căile ferate intră în grevă japoneză

Sindicatele şi administraţiile din companiile feroviare de stat nu au ajuns nici astăzi la un acord. După mai bine de cinci ore de discuţii, în prezenţa ministrului transporturilor Iulian Matache, negocierile au eşuat din nou şi, în consecinţă, de mâine până joi, toţi angajaţii de la căile ferate vor fi în grevă japoneză. Preşedintele Federaţiei Feroviare Mişcare Comercial, Grigore Mare, a precizat pentru Radio România Actualităţi că nu sunt excluse nici alte forme de protest:

Grigore Mare: Mâine, toţi salariaţii vor purta, începând cu ora 7:00, o banderolă albă pe mână, în semn de protest faţă de nepăsarea autorităţilor şi a guvernului. Există şi posibilitate unui protest spontan, un protest spontan înseamnă că salariaţii nu mai muncesc, fără să anunţe în prealabil.

Realizator: Sindicaliştii cer încheierea unui nou acord de muncă până la 30 septembrie şi majorarea salariilor cu cel puţin 10%, susţinând că există resurse financiare pentru a le fi satisfăcute solicitările. Potrivit reporterului nostru, Alexandru Lancuzov, ei vor ca situaţia de la CFR să fie discutată în şedinţa de miercuri a guvernului, iar după aceea să aibă loc o nouă rundă de negocieri între sindicate şi administraţia companiilor feroviare de stat.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 septembrie