Deputatul PNL Mircea Toader consideră că liberalii sunt pregătiţi să preia guvernarea

Liberalii sunt pregătiţi să preia guvernarea, în cazul în care moţiunea de cenzură va avea succes, a afirmat, la Galaţi, deputatul PNL Mircea Toader. El a subliniat că negocierea spijinului parlamentar pentru moţiune nu vizează nicio recompensă politică ulterioară şi a apreciat că UNPR ar trebui să voteze favorabil demersul liberal.

Mircea Toader: Îl aşteptăm pe Gabriel Oprea să spună cu adevărat „da, domnule, interesul naţional presupune ca premierul să fie demis şi apoi, sigur, intrăm în procedura normală pentru desemnarea unui nou prim-ministru”.

Realizator: Aflat tot la Galaţi la o reuniune zonală a partidului, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, astăzi, că parlamentarii săi nu vor vota moţiunea PNL.

Gabriel Oprea: Întotdeauna am sprijinit coaliţia de guvernare din care am făcut parte, o facem şi în momentul de faţă. Considerăm că este un guvern bun, poate deveni şi mai bun, cu performanţe economice bune, o spun indicatorii economici internaţionali. Nu vom vota moţiunea de cenzură.

Realizator: Gabriel Oprea a subliniat, însă, că UNPR îl sprijină, în continuare, pe preşedintele Klaus Iohannis în toate acţiunile ce ţin de securitatea naţională, ne-a transmis corespondentul RRA, Maria Măndiţă. Moţiunea de cenzură a PNL pe tema lipsei de credibilitate a actualului cabinet Victor Ponta va fi dezbătută şi votată marţi, 29 septembrie.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 26 septembrie