Copii din familiile defavorizate ar putea primi un tichet social pentru a merge la grădiniţă

Copiii cu vârste cuprinse între trei şi şase ani, proveniţi din familii defavorizate, ar putea beneficia de un sprijin de 50 de lei pe lună pentru a putea merge la grădiniţă. Un proiect de lege privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor din familii cu venituri reduse a primit astăzi raport favorabil din partea Comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor. Ministrul Rovana Plumb a precizat că legea ar putea fi aplicată de la 1 ianuarie 2016. Potrivit ministrului muncii, ar urma să beneficieze de acest sprijin 111.000 de copii, însă acordarea tichetului social este condiţionată de prezenţa la grădiniţă.
Rovana Plumb: Acest tichet social se dă sub forma unui voucher care nu va putea fi transformat în bani; cu el se vor putea cumpăra alimente, hăinuţe, jucării sau rechizite. Vor primi copiii care provin din familiile defavorizate al căror venit pe membru de familie nu depăşeşte de două ori venitul minim garantat.
Realizator: Proiectul de lege urmează să fie dezbătut şi votat mâine de Plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional, ne-a transmis redactorul Angela Matei.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  – 29 septembrie