Declaraţii ale preşedintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea

Reporter: Aţi avut o discuţie înainte de moţiunea de cenzură. Cum arată calculele în momentul de faţă? Sunt emoţii astăzi?
Reporter: Sprijiniţi PNL?
Liviu Dragnea: E o întrebare bună, pentru că am discutat în grup, în grupuri, în grupul reunit care este procedura şi am hotărât că suntem prezenţi dar nu votăm şi explicaţia este foarte simplă. Cei care au pornit acest demers de a depune moţiune de cenzură trebuie să-şi aducă voturi, adică dacă aşteaptă la noi ar însemna că ar trebui să ne ceară să-i aducem şi oameni la mitingul de afară, unde nu e nimeni. Şi atunci, sincer, dacă un partid porneşte o acţiune trebuie să se bazeze pe oameni, şi în parlament, şi afară să ducă la capăt acţiunea. Nu cred că aşteaptă la noi să le aducem parlamentari să voteze moţiunea şi oameni afară de la PSD ca să aibă şi ei cât de cât un miting. Asta este explicaţia.
Reporter: Dar asta nu înseamnă că nu există nemulţumiri în PSD. Pe cei care sunt…
Liviu Dragnea: Ce înseamnă nemulţumiri?
Reporter: Mă rog, frustrări, să spunem, pe diferite teme, inclusiv pensiile speciale. Cum îi /…/?
Liviu Dragnea: Nu, nu e vorba de reţinut aici, că nu noi reţinem, nu…
Reporter: /…/ mulţumiţi.
Liviu Dragnea: Nu e vorba de mulţumiţi. Sunt două lucruri complet diferite. Este vorba de susţinerea guvernului nostru de către fiecare parlamentar PSD, iar pe de altă parte este vorba de anumite dorinţe legislative care se discută. Nu se leagă una cu alta. Pentru că nici un membru PSD, nici un parlamentar PSD cu caracter şi cu scaun la cap nu se poate gândi şi nu se gândeşte să şantajeze guvernul sau să şantajeze coaliţia prin susţinerea unei legi sau alteia. Aşa ceva nu se face.
Reporter: Decizia de a sta în bănci este împărtăşită şi de către cei de la UNPR, ALDE, minorităţi?
Liviu Dragnea: Deci este împărtăşită, dar de fiecare în felul lui. Minorităţile nu ştiu, poate nu vin. Colegii de la UNPR, poate nu vin decât câţiva. De la ALDE la fel. Deci intenţia împărtăşită e să nu se voteze, prin prezenţă sau prin neprezenţă. Vă mulţumesc mult.

ANTENA 3 – 29 septembrie