Moţiunea de cenzură iniţiată de liberali a fost respinsă

Moţiunea de cenzură iniţiată de liberali a fost respinsă în şedinţa de plen a Parlamentului cu 207 voturi pentru şi 8 împotrivă. Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată, era nevoie de 276 de voturi. Este cel de-al patrulea demers de acest fel din actuala legislatură după schimbarea majorităţii parlamentare, toate patru fără succes. Opoziţia a susţinut că Victor Ponta nu mai poate fi prim-ministru întrucât ar fi lipsit de credibilitate, după ce a fost trimis în judecată în dosarul Turceni – Rovinari. Actuala coaliţie guvernamentală a rămas însă alături de premier.

* * *

Cele două camere ale Parlamentului urmează să înceapă peste două ore dezbaterea noii moţiuni de cenzură la adresa guvernului. Liberalii susţin că Victor Ponta nu mai poate avea calitatea de premier, întrucât ar fi lipsit de credibilitate, după ce a fost trimis în judecată. Actuala coaliţie guvernamentală a rămas, însă solidară cu prim-ministrul şi a calificat demersul opoziţiei drept politicianist. După negocierile de ieri liberalii se pot baza teoretic pe aproximativ 200 de voturi din cele 275 necesare pentru ca moţiunea să treacă.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 septembrie

* * *

Dezbatere a moţiunii de cenzură a PNL în plenul Parlamentului

Moţiunea de cenzură a PNL pe tema lipsei de credibilitate a guvernului Victor Ponta va fi dezbătută şi votată astăzi, în plenul Parlamentului. Liberalii au obţinut sprijinul UDMR şi al Partidului Mişcarea Populară, iar de la ora 9:00 organizează un miting în faţa sediului legislativului. Tot de la aceeaşi oră, partidele de la putere vor avea o şedinţă a grupurilor parlamentare. Liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, declara ieri, după o reuniune a coaliţiei, că parlamentarii din arcul guvernamental vor asigura astăzi cvorumul de şedinţă, dar nu vor participa la vot.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 septembrie