INFOTAG: Unioniştii cer preşedintelui o întrevedere pentru discutarea unirii cu România

Organizaţiile şi partidele unioniste au adresat Preşedintelui Nicolae Timofti o scrisoare în care cer o întrevedere pentru a discuta unirea Moldovei cu România.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, în scrisoarea semnată de Blocul Unităţii Naţional, Consiliul Unirii, Partidul Naţional Liberal şi partidul „Dreapta”, se vorbeşte că „ţara este în prag de faliment, consecinţele cărui se vor resimţi timp îndelungat”.

Dacă Preşedintele nu va accepta şi nu va lua careva măsuri urgente, unioniştii „sunt gata să iasă la acţiuni de protest lângă reşedinţa sa”.

Ei se teme că „forţele ostile viitorului românesc, european al populației, preconizează să iasă în stradă pe 27 septembrie la Chişinău şi să obţină înlăturarea de la putere a actualei guvernări prin proteste non-stop, care nu exclud recurgerea la violențe”.

„Solicităm tuturor cetăţenilor conştienţi şi bine-intenţionaţi, indiferent că sunt unionişti sau încă nu, să se abţină de la a participa la aceste acțiuni, deoarece o victorie a forţelor revanşarde pro-ruse va duce la anularea viitorului nostru democratic şi prosper, şi la instaurarea unui regim autoritar, violent, aducător de sărăcie. Sperăm că organele de forță din Republica Moldova vor fi în stare să facă față provocărilor”, se vorbeşte în scrisoare.

„INFOTAG” precizează: Partidul Socialiştilor din Moldova şi Partidul Nostru vor desfăşura pe 27 septembrie o acţiune de protest la Parlament.

INFOTAG (R. Moldova), 28 septembrie 2015