România va solicita în mod oficial încheierea unui nou acord cu Fondul Monetar Internaţional în cursul acestui an

România va solicita în mod oficial încheierea unui nou acord cu Fondul Monetar Internaţional în cursul acestui an, a declarat astăzi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Potrivit acestuia, negocierile se vor concentra mai degrabă pe punerea în practică a reformelor structurale decât pe deficitul bugetar. Premierul Victor Ponta a precizat că susţine un astfel de acord, dar mai întâi trebuie consultate toate partidele politice. Preşedintele interimar al Partidului Social-Democrat, Liviu Dragnea, este de părere că Executivul trebuie să prezinte o analiză serioasă în ceea ce priveşte necesitatea unui nou acord cu FMI:
Liviu Dragnea: Toţi liderii partidelor parlamentare, primul ministru, ceilalţi membri din guvern care trebuie să participe la această discuţie, împreună cu preşedintele, trebuie să ia o decizie strategică. Cred că a ne da cu părerea despre necesitatea sau nu a unui nou acord cu FMI, fără să avem o analiză serioasă, complexă, ar fi o greşeală. La coaliţie, şi dacă vin şi ceilali din opoziţie, repet, în faţa liderilor partidelor parlamentare, guvernul trebuie să prezinte o motivare serioasă şi dacă vrea un nou acord cu FMI şi dacă nu mai vrea un nou acord cu FMI.
Realizator: Economia românească a fost susţinută de mai multe acorduri convenite cu FMI şi Comisia Europeană după 2009, ultimul expirând luna aceasta.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 septembrie