ÎNCEPE LOTERIA VIZELOR 2017

Ambasada Statelor Unite ale Americii anunţă programul Loteria Vizelor (Diversity Visa) pentru anul 2017. Programul de imigrare Diversity Visa pune la dispoziţia persoanelor care îndeplinesc cerinţe simple, dar stricte de calificare, vize de rezidenţă permanentă în Statele Unite. România se află printre ţările participante la programul DV-2017

Înregistrările pentru programul DV-2017 trebuie transmise electronic în perioada care începe joi, 1 octombrie 2015 la ora 12:00 PM ora de vară a Coastei de Est şi se încheie marți, 3 noiembrie 2015 la ora 12:00 PM ora de iarnă a Coastei de Est. Înregistrările pe hârtie nu sunt acceptate.  Pagina Departamentului de Stat pentru transmiterea formularului electronic E-DV este  www.dvlottery.state.gov. Nicio înregistrare nu va fi acceptată după orele 12:00 PM, ora de iarnă a Coastei de Est a zilei de 3 noiembrie 2015 indiferent de întârzierile cauzate de sistem în perioada de înregistrare. 

Legea permite o singură înregistrare de persoană. Tehnologia sofisticată folosită de Departamentul de Stat detectează înregistrările multiple. Dacă trimiteţi mai mult de o înregistrare de persoană veţi fi descalificaţi.

Participarea la program este GRATUITĂGuvernul SUA nu angajează consultanţi sau servicii particulare din afară pentru a opera programul DV. Orice intermediari sau alte persoane care oferă asistenţă pentru a pregăti o cerere de participare o fac fără autorizarea sau consimţământul Guvernului SUA.

Înregistrările conforme cu cerințele de participare vor rezulta în emiterea unui ecran cu o pagină de confirmare care conține numele și numărul de confirmare al participantului, pagină care va trebui tiparită.  Această pagină de confirmare va furniza informații pe care participantul va trebui să le folosească pentru a verifica electronic statutul înregistrării sale la secțiunea Entrant Status Check, disponibilă la www.dvlottery.state.gov. Numai participanții care au informațiile de confirmare vor putea verifica statutul înregistrării lor, iar în cazul selecționării lor vor putea primi instrucțiuni despre solicitarea vizei și programarea interviului de viză.  Numărul de confirmare a înregistrării va putea fi recuperat printr-un link de pe pagina Entrant Status Check folosind adresa de email, numele de familie și anul nașterii participantului.

Participanții pot completa și transmite personal înregistrarea lor sau pot apela la ajutorul altei persoane. Indiferent dacă înregistrarea este trimisă direct de participant sau prin asistența unui avocat, prieten sau rude, etc., se poate trimite o singură înregistrare pentru fiecare persoană, iar persoana participantă în programul DV-2017 este responsabilă că informațiile sunt corecte și complete.

Toţi participanţii la program indiferent dacă au fost selecționați sau nu, pot să verifice statutul solicitării lor pe pagina de internet Entrant Status Check  la www.dvlottery.state.gov. Aceasta va fi singura modalitate prin care câştigătorii din cadrul programului de loterie vor fi înştiinţaţi despre selecţionarea lor în programul DV-2017

Instrucțiunile pentru programul DV-2017 se găsesc pe pagina de internet a Departamentului de Stat lahttp://travel.state.gov/content/visas/en/immigrate/diversity-visa/instructions.html sau pe pagina de internet a Ambasadei SUA la București la http://romania.usembassy.gov/vize/diversity.html

 

IN ATENȚIA PRESEI: Un ofițer american din cadrul Secției Consulare a Ambasadei SUA va fi disponibil, joi după amiazăși vineri dimineață, la sediul Ambasadei SUA, pentru a răspunde, în limba engleză, solicitărilor de interviu pe această temă.  Vă rugăm să ne anunțati cât mai repede posibil dacă există astfel de solicitări pentru a vă permite accesul în Ambasada SUA.

 

Public Diplomacy – Press Office

U.S. Embassy-Bucharest

Tel: 004(0) 21 200 3698

Fax: 004(0) 21 2 00 3723

Website: http://romania.usembassy.gov/