Unul din fiecare opt cetăţeni europeni va avea peste 80 de ani până în 2080, preconizează Biroul european de statistică Eurostat

 Unul din fiecare 8 cetăţeni europeni va avea peste 80 de ani până în 2080, preconizează Biroul european de statistică Eurostat. Astfel, în majoritatea statelor membre, populaţia vârstnică ar urma să se dubleze. Deja, de anul trecut, proporţia persoanelor de 65 de ani şi peste din Uniunea Europeană a atins 18,5% şi ar urma să crească la 30% în următoarele 6 decenii şi jumătate.
În ceea ce priveşte ţara noastră, în 2014, 16,5% din populaţie împlinise 65 de ani, urmând ca până în 2080 să depăşească 28 de procente. Tendinţa de îmbătrânire a populaţiei pune Uniunea Europeană faţă în faţă cu provocări legate de situaţia economică a vârstnicilor şi rolul lor în societate. Astăzi este de Ziua Naţională a Vârstnicilor, iar problemele cu care se confruntă persoanele în etate din România şi aşteptările lor de la societate şi autorităţi vor fi şi temele emisiunii „Probleme la zi”, care va începe imediat după Radiojurnalul de la ora 13:00.

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 octombrie)