Deputatul PSD Gabriel Vlase, nominalizat la conducerea Comisiei speciale pentru elaborarea legilor electorale

Deputatul social-democrat, Gabriel Vlase, a fost nominalizat la conducerea Comisiei speciale pentru elaborarea legilor electorale, după demisia din funcţia de preşedinte al acesteia a liberalului Mihai Voicu. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că parlamentarii formaţiunii sale au fost mandataţi ca, până săptămâna viitoare, să finalizeze proiectul legii privind votul prin corespondenţă.
Liviu Dragnea: S-a întârziat nepermis de mult. Nu am reuşit să înţelegem care este jocul PNL. Au renunţat la preşedinţia acestei comisii pe care le-am oferit-o, tot în ideea de a avea un dialog politic structurat şi o colaborare bună. Mi-au şi transmis că nu vor să nominalizeze pe cineva la preşedinţia acestei comisii, asta înseamnă că probabil nu mai vor să fie adoptată legea. O să ne asumăm noi preşedinţia acestei comisii, iar la începutul săptămânii viitoare, cel mai târziu, colegii noştri sunt mandataţi să vină cu forma finală a legii pe care să o dezbatem şi să fie adoptată în regim de urgenţă.
Realizator: Potrivit procedurii parlamentare, conducerea Legislativului se va reuni mâine, de la ora 10:00, iar la ora 12:00 va avea loc o şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului în cadrul căreia va fi validată noua conducere a comisiei speciale pentru elaborarea legilor electorale.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  – 5 octombrie