Concurs multimedia pe tema schimbărilor climatice

Un concurs multimedia pe tema schimbărilor climatice, destinat marelui public, va fi organizat până 28 octombrie 2015 de către Ambasada Franței în România şi Institutul Francez din România, cu sprijinul ENGIE, demersul înscriindu-se în seria de acțiuni iniţiate pentru a pregăti Conferinţa internaţională « Paris Climat 2015 ».

  Concursul E-Climat este organizat în contextul în care la Paris se va desfăṣura, între 30 noiembrie și 11 decembrie, cea de-a 21-a Conferință ONU pe tema schimbărilor climatice (Paris Climat 2015/COP21), al cărei obiectiv ambițios este încheierea unui nou acord internațional privind măsurile de menținere a încălzirii globale la un nivel sub două grade Celsius până în 2100.

  Participanții la concurs sunt invitaţi să participe în număr cât mai mare la acest concurs şi să ilustreze printr-o fotografie sau un scurt material video unul dintre cuvintele glosarului Paris Climat 2015 și să le trimită pe adresa: concours@institutfrancais.ro

  Cele mai bune imagini vor fi recompensate cu premii atractive , iar ulterior vor fi publicate într-un e-book și prezentate în cadrul unei expoziții care va avea loc la Institutul Francez din București.

  Conferința Paris Climat 2015 « va reprezenta cea mai mare conferință mondială organizată vreodată în Franța pe teme de mediu, cu o miză crucială deoarece vorbim despre planeta noastră care trebuie să rămână locuibilă”, a declarat domnul François Saint-Paul, Ambasadorul Franței în România.

   «Resimțim în fiecare zi efectele schimbărilor climatice, dar trebuie sa devenim conștienți, responsabili si solidari în fata problemelor care ne privesc pe toți, în egala măsură” a declarat Medeea Marinescu, Ambasadoare Paris Climat 2015 pentru România.

  „Grupul ENGIE salută această acţiune iniţiată de Ambasada Franţei în România în parteneriat cu Institutul Francez de sensibilizare a publicului larg asupra problematicii de mediu şi îşi face cunoscut angajamentul de a dezvolta soluţii de eficienţă energetică care să contribuie la reducerea consumului de energie şi implicit la reducerea impactului asupra mediului înconjurător.” declară dl Eric Stab, Preşedinte – Director General al GDF SUEZ Energy România.

  Concursul « E-Climat » se derulează pe pagina de Facebook și contul Instagram ale Ambasadei Franței, iar regulamentul este disponibil pe site-ul Ambasadei. Toate detaliile sunt disponibile pe site-ul climat2015.ro .