UNICEF şi MECS vă invită la lansarea campaniei împotriva violenţei în şcoli

UNICEF si Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice (MECS) au deosebita placere de a va invita vineri, 9 octombrie 2015, la lansarea campaniei impotriva violentei in scoli. La eveniment vor participa dl. Sorin Mihai Cimpeanu, ministrul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, si dna. Sandie Blanchet, Reprezentant UNICEF in Romania.

Lansarea campaniei va avea loc vineri, 9 octombrie 2015, incepand cu ora 11:00, la sediul UNICEF din Bd. Primaverii nr.48 A – Cladirea UN House.

Incepand cu 2013, UNICEF deruleaza la nivel global si national o campanie de informare si constientizare impotriva violentei asupra copiilor. In primul an de campanie ne-am axat pe cresterea gradului de constientizare a efectelor violentei in general si a diferitelor forme de violenta. In anul 2014, campania a avut rolul sa creasca nivelul de informare si constientizare a publicului cu privire la consecintele abuzului verbal impotriva copiilor, in cadrul familiei. Rezultatele primilor ani de campanie au aratat o sensibilizare importanta a publicului larg cu privire la formele si efectele violentei asupra copiilor. In 2015 ne dorim sa continuam campania impotriva violentei asupra copiilor luand in considerare perspectiva violentei in mediul scolar – atat violenta verbala intre copii, cat si violenta verbala profesor – elev.