Johnny Hallyday abordează subiectul atentatelor jihadiste de la Paris în noul său album

Cântăreţul francez Johnny Hallyday abordează subiecte de actualitate, în special atentatele jihadiste din ianuarie de la Paris, în noul său album de studio, cel de-al 50-lea din carieră, care va fi lansat luna viitoare.

johnny hallyday web_0
„Este un album cu o notă personală aparte comparativ cu celelalte, care atinge subiecte de actualitate”, a explicat sâmbătă, la postul de radio RTL vedeta rock-ului francez, după ce ieri anunţase pe scenă apariţia noului disc, intitulat „De l’amour”. „Există un cântec despre 11 ianuarie”, a precizat Hallyday, afirmând că unul dintre caricaturiştii celebri de la Charlie Hebdo ucişi în atac, Wollinski, era un bun prieten de-al său. „Evenimentul mi-a produs multă durere şi era normal să aduc şi eu un omagiu acestor oameni extraordinari „, a adăugat solistul.
Pentru textele de pe noul album, Johnny Hallyday a colaborat cu mai mulţi artişti francezi din generaţia tânără, precum Aurélie Saada din formaţia Brigitte, Vincent Delerm, Jeanne Cherhal sau Christophe Miossec.
„Crearea unor texte potrivite a durat cel mai mult, muzica exista deja”, a spus cântăreţul, care a înregistrat albumul în doar 10 zile. Anul trecut, el a mai lansat un album numit „Rester Vivant”.
La 72 de ani, Johnny Hallyday a dat la începutul lunii octombrie startul unui nou turneu maraton în Franţa.

Sursa: France Presse
Traducerea: Bianca Ioniţă