În judeţul Suceava continuă ningă

 Vremea rea a creat deja probleme în judeţul Suceava, unde continuă să ningă. Traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar la această oră, 30 de localităţi nu au curent electric.

Zăpada şi vântul au creat probleme în judeţul Suceava. Pe drumurile naţionale şi judeţene se circulă în condiţii de iarnă, acestea fiind acoperite cu zăpadă frământată de până la 2 centimetri. Pe DN17 A, acolo unde circulaţia a fost restricţionată pentru maşinile cu masa mai mare de 7,5 tone, zăpada atinge grosimea de până la 5 centimetri. S-a acţionat cu 30 de utilaje de deszăpezire şi s-a împrăştiat material antiderapant. În judeţ ninge în continuare, stratul de zăpadă depăşind în unele zone 10 centimetri. Pentru evitarea blocajelor în trafic, echipaje ale Poliţei au verificat, în zonele pasurilopr Mestecăniş şi Palma, starea pneurilor autovehiculelor. În municipiul Suceava, din cauza greutăţii zăpezii s-au rupt arbori, care au căzut peste o maşină. Tot din cauza condiţiilor meteo a fost afectată alimentarea cu energie electrică, mai multe localităţi rămânând fără curent. Echipele EON au lucrat toată noaptea pentru remedierea avariilor, însă intervenţia a fost dificilă, din cauza distanţelor mari ce trebuie parcurse pe jos.

Este zăpadă şi în judeţul Harghita, după ce ploile au început să se transforme în ninsoare în zonele înalte. Pe DN 15, între Topliţa şi Borsec, precum şi pe 12C, Gheorgheni-Lacu Roşu, drumarii au intervenit pe timpul nopţii cu peste 30 de tone de materiale antiderapante. Pe tronsoane scurte de şosea aflate la înălţime se circulă în condiţii de iarnă, dar stratul de zăpadă nu depăşeşte un centimetru – transmite corespondentul nostru Angela Bârsan.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI -12 octombrie