Ministrul apărării, Mircea Duşa, vrea mai mulţi medici militari în sistem

Ministrul apărării, Mircea Duşa, vrea mai mulţi medici militari în sistem. El a recunoscut astăzi că sectorul se confruntă cu o mare lipsă de specialişti, deşi partenerii lor îi apreciază foarte mult pentru modul profesionist în care îşi îndeplinesc misiunile în teatrele de operaţiuni. Demnitarul a spus că a cerut deja suplimentarea numărului de locuri la Institutul Medico-Militar şi cooptarea civililor doritori. Pe de altă parte, Mircea Duşa a salutat adoptarea şi în Senat, după Camera Deputaţilor, a proiectului de lege privind statutul rezerviştilor voluntari.
Mircea Duşa: Tinerii care doresc să devină rezervişti voluntari încheie cu Ministerul Apărării Naţionale un contract pe 4 ani. Este obligat să practice 15 zile, în fiecare an, la pregătirea şi instruirea organizată de către Statul Major General. Sigur că în această perioadă asigurăm salarizarea, iar pe toată perioada cât are acest statut de rezervist voluntar primeşte 10% din solda funcţiei de bază.
Realizator: Ministrul apărării, Mircea Duşa, a mai spus că soldaţii şi militarii profesionişti în rezervă pot şi ei să devină voluntari, fără să mai aibă nevoie de programe speciale de instruire timp de trei ani, întrucât sunt deja instruiţi. El a anunţat şi că anual sunt recrutaţi şi încadraţi în armată peste 1.500 de tineri. Reporterul nostru Adriana Turea ne-a informat că declaraţiile ministrului apărării au fost făcute la cea de-a 5-a ediţie a Conferinţei „Zilele Spitalului Militar Central dr. Carol Davila”.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 octombrie