Vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, despre finanţarea economiei româneşti din obligaţiuni BII

Banca Internaţională de Investiţii a vândut pe piaţa românească obligaţiuni în valoare de 111 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 25 de milioane de euro. Banii obţinuţi în urma acestei emisiuni de obligaţiuni, prima realizată în moneda locală a unuia dintre membrii băncii, altul decât Rusia, vor fi utilizaţi pentru finanţarea economiei româneşti. Vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mircea Ursache.

Mircea Ursache: Fondurile colectate în această emisiune de obligaţiuni vor fi dirijate toate pentru finanţarea economiei româneşti şi a IMM-urilor. Este practic o continuare a ceea ce a făcut banca până acum, finanţând şi Agricover şi Romcab şi BT Leasing. Iată, deci, că vorbim astăzi în mod real de o finanţare a economiei prin piaţa de capital.

Realizator: Mircea Ursache a mai spus că suma obţinută din vânzarea obligaţiunilor în lei se adaugă altor finanţări oferite până în prezent unor companii din România, ceea ce face din ţara noastră cel mai important pol de tranzacţionare al Băncii de Investiţii în Uniunea Europeană. Redactorul Iulian Olescu precizează că preşedintele Băncii Internaţionale de Investiţii, Denis Ivanov, a participat în această dimineaţă, la Bucureşti, la şedinţa de tranzacţionare de la Bursa de Valori.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 15 octombrie