România se oferă drept „mediator” la negocierile pentru Siria

Bucureştiul crede că „amestecul Rusiei mai mult complică situaţia”. Klaus Iohannis, preşedintele României, consideră că intervenţia militară a Rusiei în Siria „nu ajută la rezolvarea crizei, ci complică şi mai mult situaţia”. După cum a afirmat liderul României la o conferinţă de presă de la Bucureşti, Siria a devenit cel mai mare focar de migraţie şi soluţia acestei probleme este pacea în această ţară, iar pentru a ajunge la pace, „toate părţile trebuie să coopereze”, transmite IA REGNUM.

„Faptul că, recent, Rusia a declanşat intervenția militară în Siria nu ajută la rezolvarea crizei, dimpotrivă, noi credem că mai mult complică situaţia. Unica ieşire din această criză este calea negocierilor. Toate părţile trebuie să vină la masa negocierilor, aşa va fi găsită o soluţie. Acesta este punctul de vedere oficial al României şi vom exprima acest punct de vedere pretutindeni,” a spus Iohannis.

El a reamintit că România este una din puținele țări care nu și-au retras personalul din ambasada de la Damasc. „Noi nu suntem unul din jucătorii mari, dar, pentru că ne aflăm pe teren, noi putem deveni mediatori pentru discuţiile care ar putea să ducă la pace în regiune”, consideră preşedintele României.

http://regnum.ru – 16  octombrie