Cel mai bun restaurant din lume, ales de turişti

Turiștii au decis! Cel mai bun restaurant din lume se află într-un orășel din nordul Spaniei și se numește Martin Berasategui, potrivit alegerilor făcute de turiști într-un top TripAdvisor.
Restaurantul Martin Berasategui face parte din categoria fine dining, are 3 stele Michelin și a primit calificatiul „Excellent” din partea a 558 de turiști pe TripAdvisor. Aici, o masă cu trei feluri (aperitiv, fel principal și desert) ajuge la 150 euro de persoană, fără TVA.
Martin Berasategui se află în orașul Lasarte din nordul Spaniei, foarte aproape de granița cu Franța și la 450 km distanță de Madrid.
„Cele mai bune combinații de arome pe care le-am experimentat vreodată. Masa a fost poezie culinară”, descriu specialiștii de la TripAdvisor experiența din restaurantul spaniol.
Restaurantul poartă numele chef-ului și proprietarului Martin Berasategui, cu 40 de ani de experiența în bucătărie și 8 stele Michelin.
Pe locul 2 în preferințele turiștilor, se află restaurantul Europea din Montreal, Quebec (Canada) și pe locul 3 găsim un restaurant din Franța, Maison Lameloise, din comuna Chagny, la peste 330 km distanță de Paris.
Topul este dominat de restaurante din Spania, Franţa și Marea Britanie. Printre acestea se mai află restaurante din Japonia, China, Dubai, Africa de Sud, Grecia, Danemarca, Olanda, New York, Chicago, Indonezia, Noua Zeelandă, Australia, Argentina și Chile.

www.bani.md – 18 octombrie

Ada Ionescu