Vaticanul dezminte informaţia potrivit căreia Papa Francisc ar avea o tumoră cerebrală

Vaticanul a dezminţit informaţia apărută în această dimineaţă pe prima pagină a unui cotidian naţional italian potrivit căreia Papa Francisc ar avea o tumoră cerebrală benignă.

Purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, părintele Federico Lombardi, a afirmat că publicarea unei astfel de ştiri nefondate despre sănătatea Sanctităţii Sale este iresponsabilă şi nu merită nici o atenţie. Lombardi a ţinut să reamintească că Papa are o agendă foarte încărcată, fiind extrem de activ în fiecare zi.

Ziarul italian „Quotidiano Nazionale” a relatat pe prima pagină, miercuri, că un doctor japonez însoţit de o echipă medicală a efectuat în secret, acum câteva luni, un zbor din Toscana la Vatican, cu un elicopter care purta însemnele Sfântului Scaun pentru a-l consulta pe Papa Francisc. În relatare se afirmă că, în urma investigaţiilor, a fost depistată „o mică pată întunecată la nivel cerebral” care poate fi tratată.

Starea de sănătate a Suveranului Pontif nu a ridicat suspiciuni în ultima vreme, în afară de unele crize de sciatică pentru care face în mod regulat fizioterapie.

pope

Sursa: Reuters
Traducerea şi adaptarea: Bianca Ioniţă