UNTRR a lansat cea mai inovativã aplicație de mobil destinatã cunoașterii și înțelegerii timpilor de conducere – Timpii de conducere/Driving times

Uniunea Naționalã a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a lansat cea mai inovativã aplicație de mobil destinatã cunoașterii și înțelegerii timpilor de conducere – Timpii de conducere/Driving times, destinatã telefoanelor de tip smartphone sau tablete cu sisteme de operare Android și IOS.

Aplicația Timpii de conducere/Driving times a fost special creatã pentru șoferii profesioniști de transport marfã și persoane și operatorii de transport, având la bazã Regulamentul european Nr. 561 din 2006 care stabilește normele referitoare la perioadele de conducere, de repaus și la pauzele care trebuie respectate de cãtre conducãtorii auto ce asigurã transportul rutier de mãrfuri și de cãlãtori.

Astfel, UNTRR este prima asociație profesionalã din industria transporturilor rutiere din Europa care vine în ajutorul firmelor de transport cu o soluție digitalã pentru cunoașterea timpilor de conducere, contribuind astfel la siguranța rutierã și în același timp la îmbunãtãțirea mediului de muncã în acest sector.

Aplicația Timpii de conducere/Driving times oferã o explicație simplã a regulilor privind timpii de conducere, prin folosirea de reprezentații grafice și exemple practice. Una dintre cele mai importante funcții ale aplicației o reprezintã modul audio, utilizatorul având posibilitatea sã conducã sau sã realizeze alte activitãți în timp ce ascutã aceste reguli. Totodatã, aplicația este disponibilã în românã, englezã, germanã și rusã. În cadrul meniului se mai regãsește și un modul de cãutare, astfel încât utilizatorul sã gãseascã ușor diferite cuvinte cheie.

”Prin aceastã aplicație industria noastrã face un pas înainte cãtre urmãtoarea epocã a transporturilor, ca urmare a noilor tendințe privind modelele de afaceri, soluțiilor inovatoare și platformelor care contribuie la schimbarea industriei de transport rutier. Aceastã aplicație poate aduce economii de mii de euro pentru operatorii de transport, șoferii profesioniști urmând sã înțeleagã mult mai ușor regulile privind timpii de conducere.

În funcție de cum va fi primitã aceastã aplicație de potențialii utilizatori vom adãuga și alte îmbunãtãțiri, astfel încât Timpii de conducere/Driving times sã devinã instrumentul preferat de învãțare pentru companiile de transport și conducãtorii auto”, a declarat Radu Dinescu, Secretar General UNTRR.

Aplicația poate fi cumpãratã din Apple Store sau Play Store și costã 9,99 euro, respectiv 44 lei. Odatã descãrcatã aplicația, aceasta poate fi folositã și offline, fãrã a mai avea nevoie de conexiune la internet.