Campania „Iubesc vinul românesc”

Două asociaţii de promovare a vinului organizează în aceste zile degustări, la Bucureşti, sub sloganul „Iubesc vinul românesc”. Producători din domeniu şi reprezentanţii unor crame renumite din ţară îşi expun produsele – adică peste 200 de sortimente de vinuri -, care provin din toate regiunile viticole ale României. Evenimentul a început în capitală acum două zile şi se încheie astăzi. Reporterul RRA Alex Buzică a fost acolo şi a stat de vorbă cu participanţii:
-: Aceast campanie este susţinută de producători şi de partenerul oficial „Domeniile Anastasia”. Crame noi, crame vechi, vinuri noi cu vinuri vechi.
-: Nu văd ce cultură ar putea fi făcută în zona Vrancea, unde sunt peste 20.000 de hectare de vie, ca să fie atât de rentabilă, cât este viţa-de-vie pentru locuitorii de acolo. Cu ce altceva să înlocuim viţa-de-vie?
Cornel Henika, director regional Cricova: Oameni care ştiu să prezinte aici, nu neapărat şi somelierii.
ing. Tuchilă Valentin, tehnolog la Staţiunea Pietroasa: Anul acesta, o reuşită, zic eu, la vinurile roşii şi avem noi Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon şi Merlot, vin vinurile aromate Busuioacă şi Tămâioasă, la fel de reuşite, dar în procent mai mic, şi după aceea vinurile albe curente, care nu  necesită o muncă laborioasă.
Realizator: Vinul românesc este şi tema dezbaterii de prânz de la Radio România Actualităţi, care începe imediat după Radiojurnal, la ora 13:20. Alte informaţii despre degustarea de vinuri din Bucureşti găsiţi şi pe site-ul nostru românia actualităţi.ro

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 octombrie