Uniunea Europeană a stabilit un regim de licenţe privind comercializarea lemnului

Uniunea Europeană a stabilit un regim de licenţe privind comercializarea lemnului, potrivit căruia ţările producătoare ar trebui să exporte doar lemnul obţinut legal. Patru state comunitare, însă, între care şi România, nu au aplicat regulamentul privind exploatarea şi comercializarea lemnului, pentru a preveni pătrunderea pe piaţa comunitară a lemnului obţinut ilegal, după cum transmite din Bruxelles Cerasela Rădulescu.
Reporter: Grecia, Ungaria, România şi Spania nu au pus încă pe deplin în aplicare Regulamentul Uniunii Europene privind lemnul, care a fost adoptat pentru a preveni pătrunderea lemnului obţinut ilegal pe piaţa comunitară – se arată într-un raport publicat de Curtea de Conturi Europeană. Acesta arată că lemnul obţinut în mod ilegal ar putea fi importat în continuare în Uniunea Europeană prin aceste patru ţări.
Reporter: Potrivit corespondentei RRA, Curtea Europeană de Conturi îi recomandă Comisiei Europene să se asigure că regulamentul este pe deplin pus în aplicare în toate statele membre.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  – 23 octombrie