A încetat din viață Mitzura Arghezi

(10 decembrie 1924, București – 27 octombrie 2015, București)

 

mitzura 1Muzeul Național al Literaturii Române anunță trecerea în neființă a celei care a fost Mitzura Arghezi, fiica poetului Tudor Arghezi.

În această dimineață, 27 octombrie, în jurul orei 9:15, a încetat din viață Mitzura Arghezi, fiica marelui poet Tudor Arghezi.  Cunoscută în primul rând ca balerină și actriță – Mitzura Arghezi a jucat în peste 100 de piese de teatru și 18 filme –, aceasta s-a remarcat în perioada 1996-2004 ca om politic, deținând funcția de deputat român pe listele Partidului România Mare, iar în perioada 2005-2010 ca membru al Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune din partea PRM.

mitzura 2Pe parcursul întregii sale vieți, Mitzura Arghezi a contribuit major la valorificarea și promovarea moștenirii literare și culturale pe care a preluat-o de la tatăl său, marele poet român. Aceasta a susținut Muzeul Național al Literaturii Române în toate activitățile culturale organizate și desfășurate fie la Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor”, al cărei custode a fost în ultimii 40 de ani, fie în cadrul evenimentelor organizate la sediul acestuia.

Mitzura Arghezi ar fi împlinit în data de 10 decembrie vârsta de 91 de ani.