Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, despre reforma legislaţiei privind confiscarea averilor ilicite

Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, consideră că parlamentul de la Bucureşti frânează reforma legislaţiei privind confiscarea averilor ilicite, iar acest subiect se va reflecta în următorul raport privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare în domeniul justiţiei. În opinia oficialului german, România are nevoie de o procedură prin care confiscarea acestor averi să poată fi urgentată.

Gunther Krichbaum: Cred că România se află, în ce priveşte acest subiect, relativ departe de a fi ajuns la rezultatele dorite. DNA îşi doreşte, de exemplu, o reformă, constatăm însă cu stupoare că dacă cineva frânează acest demers, acela este parlamentul. În Germania, de pildă, în cazul acestor confiscări extinse lucrurile stau foarte limpede, această măsură este înscrisă deja în sentinţa finală şi se trece imediat la executarea bunurilor. Cred că este nevoie şi în România de o procedură urgentată.

Realizator: Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, aflat în vizită oficială la Bucureşti, a avut întrevederi cu reprezentanţii mai multor instituţii şi cu preşedintele Klaus Iohannis.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 30 octombrie