Incendiu într-un club din Bucureşti

RRA: Clubul Colectiv a primit pe 14 ianuarie 2015 Acordul şi Autorizaţia de Funcţionare

Primăria Sectorului 4 a precizat, printr-un comunicat de presă, că respectivul club a primit pe 14 ianuarie 2015 Acordul şi Autorizaţia de Funcţionare, documente emise potrivit legislaţiei în vigoare. În comunicatul de presă se mai arată că, în urmă cu 10 zile, Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 4 a efectuat un control la SC Colectiv Club SRL iar concluzia a fost că firma respectă obiectul de activitate conform autorizaţiei, în schimb personalul angajat nu avea calificarea necesară pentru alimentaţia publică.

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 31 octombrie)


Una din persoanele care au fost vineri seară la concert povesteşte cum a a reuşit să iasă din Clubul Colectiv

Una din persoanele care au  fost aseară la concert a povestit în exclusivitate pentru BUCUREŞTI FM cum a a reuşit să iasă din Clubul Colectiv şi cum a izbucnit focul:
„Flăcările au pornit de la sistemul pirotehnic al scenei care a aprins buretele folosit pentru a absoarbe sunet. Flăcările de pe stâlp au luat-o către tavan. S-a aprins foarte repede şi s-a întins în câteva zeci de secunde, 20-30 de secunde efectiv a luat foc tot tavanul. A urmat o busculadă, am reuşit până la urmă să ies şi imediat cum am ieşit afară s-a produs aşa ca un suflu, nu  o bubuitură, ca un suflu puternic de fum, flăcări. Clubul era plin, plin, plin”.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (31 octombrie)


 La Institutul de Medicină Legală începe procedura de identificare a victimelor incendiului

La Institutul de Medicină Legală începe astăzi procedura de identificare a victimelor: multe dintre ele nu aveau acte de identitate asupra lor când s-a produs targedia.
Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă: „Din cei 26 de decedaţi în afara spitalului, sunt 17 care încă nu sunt identificaţi. Din pacienţii care sunt internaţi, din cei 146 de internaţi care internaţi sunt cinci încă neidentificaţi şi se fac toate demersurile pentru identificarea lor”.
Pentru familiile victimelor, autorităţile au pus la dispoziţie mai multe numere de telefon, printre care: 021.206 92.91, 021.313.06.05, 021.312.25.47. Acestea, dar şi altele, sunt afişate şi pe site-ul nostru româniaactualităţi.ro.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (31 octombrie)


10 pacienţi în stare critică la Spitalul de Chirurgie Plastică şi Reparatorie din capitală

La Spitalul de Chirurgie Plastică şi Reparatorie din Capitală sunt internaţi 27 de pacienţi, a anunţat medicul Cristian Niţescu. El a precizat că 10 dintre aceştia sunt în stare critică şi se află la terapie intensivă din cauza arsurilor grave de la nivelul căilor respiratorii. Medicul Niţescu a declarat că ceilalţi 17 sunt stabili şi sunt internaţi în alte secţii ale spitalului cu arsuri de gradele 2 şi 3. Pentru toţi cei internaţi prognosticul este rezervat, a mai spus el. La Spitalul de urgenţă Floreasca din Bucureşti sunt internate 16 persoane, dintre care 14 în stare foarte gravă. După cum i-a declarat reporterului nostru Marilena Frâncu, purtătorul de cuvânt al spitalului, medicul Bogdan Opriţa, toţi cei 14 au fost supuşi unor intervenţii de chirurgie plastică, ultimii aflându-se în sala de operaţii chiar în aceste momente. Ceilalţi doi nu au nevoie de măsuri de protejare respiratorie, a mai precizat medicul Bogdan Opriţa.

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 31 octombrie)


 Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, convocat de vicepremierul Gabriel Oprea

De la această oră, se reuneşte Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, convocat de vicepremierul Gabriel Oprea. La comitet sunt reprezentate toate ministerele şi autorităţile centrale cu competenţe în astfel de situaţii. De la intervenţia de azi-noapte au fost mobilizate toate forţele Ministerului Afacerilor Interne, iar la guvern este monitorizată întreaga situaţie de către Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care funcţionează 24 de ore din 24. Vicepremierul Gbriel Oprea a anuntat că a solicitat sprijinul Ministerului Apărării Naţionale pentru utilizarea Spitalului Militar, Militar Central, dacă situaţia o impune. Ministrul de interne, împreună cu secretarul de stat Raed Arafat, au fost deja la Spitalul de Urgenţă Floreasca, la Spitalul Municipal şi la Spitalul de Arşi, unde au fost internate 93 de persoane rănite, pentru a se asigura că există capacitatea de intervenţie necesară în astfel de situaţii de criză. În urma incendiului, din păcate, 27 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar 162 de persoane sunt rănite şi internate în spitalele din capitală. Vă reamintim că Ministerul de Interne a pus la dispoziţie şase numere de telefon unde familiile victimelor pot obţine informaţii suplimentare despre starea acestora, Numerele de telefon se găsesc pe pagina de internet a Ministerului de interne.
Vicepremierul Gabriel Oprea a precizat că l-a informat permanent asupra evoluţiei situaţiei pe preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului şi-a exprimat compasiunea şi solidaritatea faţă de familiile celor afectaţi de tragedia produsă în centrul capitalei. Într-un mesaj publicat pe facebook, Klaus Iohannis a dat asigurări că instituţiile responsabile depun toate eforturile pentru a limita efectele catastrofei.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (31 octombrie)


Ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, despre incendiu violent dintr-un club din București

Incendiul produs aseară la un club din Sectorul 4 al Capitalei a provocat moartea a 26 de persoane. Zeci de răniţi sunt internaţi în mai multe spitale: Floreasca, Elias, Militar, Sfântul Pantelimon, Sfântul Ioan, Bagdasar, Municipal, Colţea, Spitalul de Arşi şi Spitalul Judeţean Ilfov. Ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, face apel la populaţie să doneze, începând de dimineaţă de la ora 8:00, sânge pentru victimele accidentului, la Cenrul de Transfuzii din zona Pieţei Victoriei, de pe Strada Doctor Caracaş numărul 2 sau de la Spitalul Universitar. Într-o intervenţie televizată, Nicoale Bănicioiu a mai precizat: „Pacienţii vor fi redirecţionaţi exact acolo unde se poate asigura tratamentul de care au nevoie. Avem suficient personal, au fost chemaţi şi de acasă, asta este procedura standard în astfel de situaţii şi, cel puţin din punctul de vedere al îngrijirii spitaliceşti, pot să vă spun că putem face faţă acestei situaţii. Este adevărat că sunt pacienţi cu răni complexe, cu arsuri foarte grave, care necesită o îngrijire foarte specială”.
Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat compasiunea şi solidaritatea faţă de familiile celor afectaţi de tragedia produsă aseară în centrul Capitalei. Într-un mesaj postat pe Facebook, preşedintele Iohannis a dat asigurări că instituţiile responsabile depun toate eforturile pentru a limita efectele catastrofei. Klaus Iohannis s-a arătat profund îndurerat de tragicul eveniment şi a precizat că este un moment trist pentru toată naţiunea.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (31 octombrie)


Clubul Colectiv, unde a avut loc incendiul din Bucureşti, este situat în fosta fabrică „Pionierul”

Reporter: În interiorul fabricii de încălţăminte „Pionierul”este organizat acest club „Colectiv”. Aici unde a avut loc tragedia de azi-noapte urme nu mai sunt în exterior. Sigur, accesul în curte este blocat, am vorbit cu cei de aici. Numai procurorii şi medicina legală, aţi văzut că au fost şi victime neidentificate, probabil vor lua şi probe din interior, chiar şi ADN. Spuneam că în zonă se face un pic de ordine chiar în aceste momente. Lumea îşi poate da seama că s-a întâmplat ceva deosebit pentru că încă sunt acele banderole de la Poliţie de jur împrejur. Sigur, sunt maşini de Poliţie, sunt maşini de la Jandarmi, sunt şi colegii din presă. Cu certitudine astăzi va fi închis, cred că o lungă perioadă acest club va fi închis. Sunt în continuare o serie de afişe puse, nu au fost îndepărtate. Probabil că cei care deţin clubul – înţeleg că sunt mai mulţi asociaţi – vor fi întrebaţi dacă au avut toate autorizaţiile necesare. Să nu uităm că, în urmă cu mai puţin de o jumătate de oră, doctorul Raed Arafat, subsecretar de stat la Ministerul de Interne, spunea că, cel puţin până la momentul de faţă, la dumnealor nu există asemenea documente. Dacă mai apar informaţii din zonă sigur că am să vă ţin la curent, probabil însă că cele mai multe elemente vor fi dinspre zona autorităţilor care cercetează şi anchetează acest nefericit eveniment.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (31 octombrie)


27 de persoane şi-au pierdut viaţa într-un incendiu izbucnit într-un club din Bucureşti

27 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte peste 160 au fost rănite în urma unui incendiu care a izbucnit într-un club de noapte din Bucureşti. Autorităţile române vor stabili cauzele incidentului tragic. O explicaţie posibilă ar fi un spectacol pirotehnic de la care au pornit flăcările. Incendiul a cuprins în câteva momente tavanul încăperii, aflate într-o fostă fabrică din perioada comunistă. Răniţii au fost internaţi în zece spitale. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a precizat că printre răniţi se numără persoane care au suferit arsuri, intoxicaţii cu fum sau au fost rănite în busculadă. Numărul victimelor ar putea creşte, deoarece cel puţin 25 de persoane sunt în stare gravă, conform informaţiilor furnizate de spitale.

(www.bnr.bg – 31 octombrie)


 Creşte numărul victimelor în urma incendiului izbucnit într-un club de noapte din Bucureşti

RADOR (31 octombrie) – 27 de persoane – majoritatea adolescenţi şi tineri – şi-au pierdut viaţa, după ce un incendiu a izbucnit într-un club de noapte din capitala României, Bucureşti, au declarat oficiali locali. În urma incendiului, care a avut loc la clubul Colectiv, vineri noapte, s-a produs o busculadă în timp ce persoanele aflate în clubul de noapte încercau să iasă afară. Raed Arafat, secretar de stat, a declarat că 155 de persoane sunt tratate în spitale din Bucureşti. „Singura informaţie pe care o avem până acum este că artificii au fost folosite în club şi după aceea a avut loc tragedia”, a declarat domnul Arafat postului BBC.

(BBC SERVICIUL MONDIAL – 31 octombrie)


 Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis pentru victimele incendiului din clubul Colectiv din capitală

RADOR (31 octombrie) – Mesajul domnului Klaus Iohannis pentru victimele incendiului din clubul Colectiv din capitală: „Sunt cutremurat şi profund îndurerat de tragicul eveniment care s-a produs în această seară în centrul capitalei. Este un moment foarte trist pentru noi toţi, pentru naţiunea noastră şi pentru mine, personal. În aceste momente dureroase îmi exprim întreaga compasiune şi solidaritate faţă de familiile celor afectaţi de această tragedie. Totodată, asigur familiile afectate de acest eveniment zguduitor de întregul sprijin al celor implicaţi în operaţiunile de salvare şi îi rog să aibă încredere că instituţiile responsabile depun toate eforturile pentru ca efectele catastrofei să fie cât mai limitate. Vă chem pe toţi să fim alături de familiile îndurerate şi să dăm dovadă de solidaritate şi compasiune”.

(REALITATEA TV – 31 octombrie)